Giro d'Italia 2018 - Tak for denne gang!

Det italienske Handelskammer var arrangører af det spændende vin- og delikatessearrangement ”Giro d’Italia”, som løb af stablen d. 26. april 2018 i smukke omgivelser på H.C. Andersen Slottet i Tivoli, København. På arrangementet var der ca. 40 italienske udstillende vinproducenter til stede og der blev afholdt to forskellige sessions i løbet af dagen – en ”Trade-session” for professionelle inden for vinsektoren og en session, som var åben for alle, som elsker god italiensk vin (ved billetkøb).

I løbet af dagen blev der afholdt tre konkurrencer: "Best Italian Wine List" (restauranter), "Best Italian Wine Bar" og "Best Italian Giro d'Italia Wine". Vinderne (og de nominerede) var følgende: 

- Best Italian Wine List: Vinderen blev den italienske restaurant Era Ora. De nominerede i denne kategori, udover Era Ora, var: La Locanda dei Liberati, Enomania, Geranium og Che Fe. 

- Best Italian Wine Bar: Vinderen blev den italienske vinbar Nebbiolo. De nominerede i denne kategori, udover Nebbiolo, var: Beviamo, R Vinbar, Villa Vino, S'Vinbar, Noè og Vino Vibbe. 

- Best Giro d'Italia Wine: Vinderen af denne konkurrence blev fundet efter to afholdte smagningsseminarer på selve dagen. Den vin, der fik flest point og dermed blev vinderen af konkurrencen, var den lækre rødvin "Fondo di Pio - Montecucco Sangiovese Riserva 2012” fra Azienda Agricola Palmoletino. 

 På arrangementet blev der derudover afholdt en konkurrence for de deltagende gæster, hvor tre heldige vinder kunne gå hjem med forskellige Magnum vine af hhv. 3 liter og 1,5 liter. Heldigvis var alle tre vindere til stede i salen, da numrene blev trukket. 

Vi ønsker alle vindere et stort tillykke! 

 Vi havde en fantastisk dag i vinens tegn og vil gerne benytte lejligheden til at sige mange tusind tak til alle, som bidrog til den gode stemning i løbet af dagen.

Vi håber at se jer alle igen i 2019!