Ercole Olivario

Ligeledes i starten af juni gennemførte handelskammeret i Danmark og Norge et projekt, som alene omhandlede olivenolie fra Perugia. Konsortiet Ercole Olivario stillede op til testsmagninger i den private residens ved Amaliensborg Slotsplads hos ambassadør Stefano Queirolo Palmas.

Formålet var at demonstrere for en gruppe af indkøbere og interesserede det, der skaber forskellen mellem forskellige typer af olivenolie, ligesom man præsenterede de mest vindende mærker fra forårets præmiekonkurrence i Perugia. Dette udgjorde projektets fase 1.

Næste fase bestod af en righoldig buffet, arrangeret af chefen fra Ristorante San Giorgio i København, Achille Melis.

Fase 3 bestod af b2b-møder mellem italienerne og 30 danske firmaer, og endelig blev der i de følgende dage som fase 4 arrangeret specialmenuer hos de 9 italienske restauranter, der har opnået at blive certificeret under ”Marchio Q Ospitalità Italiana” som de bedste italienske restauranter udenfor Italien.

Fase 5 udspandt sig i Oslo, hvor den italienske ambassadør Giorgio Novelli lagde hus til et lignende arrangement. Atter her har handelskammeret foretaget et follow-up med henblik på at monitorere produkternes egnethed til de skandinaviske markeder.