08 september

Discover Sardinia

Det italienske Handelskammer i Danmark beskæftiger sig med planlægningen af to aktiviteter, som har til formål at promovere regionen Sardinien i Danmark og Skandinavien. Aktiviteterne finder sted i de kommende måneder, mellem september og november.

Den første fase af projektet omhandler planlægningen af en promoveringstur til Sardinien, som finder sted fra d. 8.-12. september i byerne Cagliari og Oristano, samt de omkringliggende områder. Det italienske Handelskammer i Danmark har sammensat en delegation bestående af otte skandinaviske rejsejournalister og -bloggere til at deltage i de planlagte aktiviteter, der har til formål at sætte fokus på Sardinien generelt og mere specifikt på områderne omkring Cagliari og Oristano. En repræsentant fra Handelskammeret i Cagliari vil ledsage gruppen ved de forskellige aktiviteter, som har til formål at give deltagerne et indtryk af sardisk kultur og folklore. Der vil også være aktiviteter for naturelskere, da den sardiske natur skal udforskes med bl.a. trekking.

I forlængelse af denne promoveringstur, står Det italienske Handelskammer i Danmark ligeledes for at arrangere et promoverings-event, som løber af stablen i København i løbet af november måned. Eventet har til formål at præsentere de kulturelle og geografiske ejendommeligheder, samt nogle af de mindre kendte turistmål, som Sardinien har at byde på. Som samarbejdspartnere på eventet er både Handelskamrene i Nuoro og Cagliari samt Det italienske Kulturinstitut i København og forskellige italienske institutioner i Danmark. Eventet henvender sig til rejsearrangører, rejsebureauer, flyselskaber, journalister, rejsebloggere, bryllupsplanlæggere, meningsdannere og andre relevante personer.

Denne aften i sardisk tegn vil blive beriget med et Cooking Show, hvor en sardisk kok vil tilberede lækre traditionelle retter foran gæsterne. Denne aktivitet involverer både Den italienske ambassade i København og Nordic Food Lab, som er en nonprofitorganisation stiftet af bl.a. den nuværende NOMA-kok Rene Redzepi. Cooking Showet vil blive ledet af sardiske Roberto Flore, som er chefkok i Nordic Food Lab.  

Handelskammeret deltager aktivt både i planlægningsarbejdet af de to aktiviteter og i opfølgningsarbejdet af disse.